Jahňací guláš s feniklom

  autor   2922x

Suroviny:

800 g jahňacieho mäsa bez kostí
6 lyžíc masla
200 ml červeného vína
1 konzerva olúpaných paradajok
400 g fenikla
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
250 ml zahustenej šťavy z pečeného mäsa
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
1 lyžica rasce
1 lyžica majoránu
vegeta
zväzok mäty piepornej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak rozotretý so soľou krátko opečieme na masle. Pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. K mäsu pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, fenikel a znova krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, zalejeme červeným vínom a pridáme mäsovú šťavu a paradajky. Okoreníme rascou, majoránom a nastrúhanou citrónovou kôrou, prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 60 minút. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a vegetou, posypeme nasekanou mätou a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus