Jahňací Ťapák

  autor   1750x

Suroviny:

jahňacie stehno
knedľa
300 g syra Niva ( rokfortový syr )
biele víno - suché
červené víno - suché
olej
cesnak
čierne korenie
soľ
kyslá smotana
tymián

Postup:

Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podlejeme bielym vínom, zakryjeme a dusíme približne hodinu. Vymiešame rokfort s kyslou smotanou a keď je mäso pÃ…â„¢ed dokončením, zmes vylejeme na mäso. Necháme zapiecť. Podávame s knedľou a červeným vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus