Jahňacia kapama so špenátom

  autor   2192x

Suroviny:

800 g jahňacieho mäsa
200 ml kyslej smotany
2 paradajky
300 g špenátu
2 cibule
2 viazaničky mladej cibule (alebo póru)
6 strúčikov cesnaku
1500 ml mäsového vývaru
100 ml oleja
1 lyžica múky
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na 8 častí, umyjeme, osušíme, osolíme, obalíme v múke a na oleji opečieme. Na druhej panvici opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme mäsovým vývarom, privedieme do varu a dusíme 10 minút. Pridáme opečené mäso, olúpané a nakrájané paradajky, prikryjeme a ďalej dusíme asi 40 minút. Špenát očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Z mladej cibule odrežme zelenú vňať. Hlavičky prekrojíme po dĺžke a speníme na rozpálenom oleji. Pridáme špenát a spolu dusíme niekoľko minút. Špenát s cibuľou primiešame k mäsu a dusíme ešte pol hodiny. Podľa potreby podlievame mäsovým vývarom. Pred podávaním vmiešame kyslú smotanu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus