Jahňacia roláda so špenátovou plnkou

  autor   2288x

Suroviny:

1200 g jahňacej hrude
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 100 g šunky
1 vajce
100 g ovčieho syra
100 g mrazeného špenátu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 až 3 lyžice strúhanky
zväzok pažítky
lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
lyžica nasekaného oregana
1 čajová lyžička soli. Ďalej: 250 ml bieleho vína
tuk na pečenie
niť na previazanie.

Postup:

Jahňaciu hruď nakrojíme po dĺžke, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Do misy dáme nadrobno nasekaný špenát a šunku, ktorú sme nakrájali na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, rozdrobený syr, vajce, strúhanku a nakrájanú pažítku. Ochutíme cesnakom rozotretým so soľou, nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekaným oreganom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a rovnomerne rozložíme na mäso. Mäso zvinieme a previažme niťou. Tuk rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom ho preložíme do rúry vyhriatej na 220 o C a pečieme asi 75 minút. Počas pečenia často podlievame bielym vínom. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus