Jahňacie mäso na karí

  autor   2441x

Suroviny:

450 g chudého vykosteného jahňacieho mäsa (nakrájaného na malé kocky)
2 mrkvy (očistené a nakrájané na kolieska)
1 zelená paprika (zbavená semien a nadrobno nakrájaná)
2 nakrájané chilli papričky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa (olúpaná a nasekaná)
2 nasekané strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžice oleja
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
1 čajová lyžička zmesi korenia piatich vôní
2 čajové lyžičky karí korenia
soľ podľa chuti.

Postup:

Zohrejeme olej a asi 2 minúty v ňom pražíme cibuľu. Pridáme ďumbier s cesnakom a pražíme asi 1 minútu. Pridáme jahňacie mäso a za stáleho miešania oprážame asi 4 minúty. Posypeme korením piatich vôní a pridáme soľ, chilli papričky a paradajkový pretlak. Vmiešame 300 ml vody. Prikryjeme a varíme na miernom plameni asi 35 minút. Primiešame 2 lyžice vody s kukuričným škrobom a karí korenie. Pridáme zelenú papriku a varíme na miernom plameni asi 5 minút. Podávame s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus