Jahňacie mäso pečené v pahrebe

  autor   2816x

Suroviny:

1000 g jahňacieho mäsa
800 g zemiakov
150 ml oleja
2 cibule
2 byle rozmarínu
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Jahňacie mäso dobre potrieme soľou, vložíme na pekáč a polejeme olejom. Zemiaky nakrájame na plátky, osolíme a poukladáme okolo mäsa. Pridáme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy, bobkové listy a rozmarín. Pekáč prikryjeme čripňou, vložíme do pahreby, na čripňu dáme žravé uhlíky z dreveného uhlia a pečieme 2 hodiny. (Čripňa je ťažká pokrývka v tvare zvona, ktorá sa obkladá žravými uhlíkmi z pahreby)

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus