800 g jahňacieho mäsa zo stehna
250 g hlivy ustricovej
150 g nastrúhaného ovčieho syra
200 ml bieleho vína
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
6 lyžíc olivového oleja
250 ml mäsového vývaru
2 lyžice citrónovej šťavy
pár kvapiek worcestrovej omáčky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
vegeta
zväzok pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, dobre ponatierame cesnakom rozotretým so soľou a necháme odležať minimálne 2 hodiny. Potom ho opečieme v rozpálenom oleji. Vyberieme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a očistené, umyté a nakrájané huby. Zaprášime múkou, zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Prikryjeme a varíme asi 10 minút. Primiešame nastrúhaný syr a ochutíme soľou, mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a vegetou. Mäso dáme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme nakrájanou pažítkou. Podávame s cestovinami.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.