Jahňacie stehno na ražni

  autor   2339x

Suroviny:

Jahňacie stehno
maslo
cesnak
soľ.

Postup:

Jahňacie stehno umyjeme, nasolíme a medzi kosť a mäso vsunieme niekoľko strúčikov cesnaku. Takto pripravené mäso opekáme v rúre na otáčacom ražni alebo na rošte. Pod ražň alebo rošt umiestnime pekáč na zachytenie vypečeného tuku. Počas pečenia nepolievame, iba potierame roztopeným maslom. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na porcie. Vypečený tuk, ktorý stiekol do pekáča trochu rozriedime vodou, premiešame a precedíme. Podávame so zemiakmi, dusenou zeleninou a s rozličnými šalátmi. Precedenú šťavu podávame osobitne v omáčniku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus