Jahňacie stehno na zemunský spôsob

  autor   2404x

Suroviny:

1000 g jahňacieho stehna
100 g údenej slaniny
150 ml kyslej smotany
100 g nakladaných uhoriek
100 ml oleja
1 cibuľa
1 lyžica horčice
1 čajová lyžička múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso opatrne vykostíme tak, aby nestratilo formu. Slaninu a uhorky nakrájame na pásiky a prešpikujeme nimi stehno. Potom ho potrieme soľou a mletým čiernym korením. Prešpikované stehno opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji a vyberieme. Na tom istom oleji speníme nakrájanú cibuľu. Vložíme k nej mäso a dusíme na miernom ohni. Podľa potreby podlievame jahňacím vývarom alebo teplou vodou. Po 1 hodine dusenia mäso polejeme kyslou smotanou, potrieme horčicou a ešte 10 minút dusíme. Mäkké mäso nakrájame na plátky a upravíme na oválnej mise. Šťavu zahustíme čajovou lyžičkou múky, povaríme a nalejeme na mäso.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus