Jahňacina na hubách

  autor   2548x

Suroviny:

1 jahňacie stehno
100 g čerstvých húb
250 ml kyslej smotany
2 cibule
20 g hladkej múky
50 g masti
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Jahňacie stehno odblaníme a opražíme na rozpálenej masti. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, osolíme a pečieme prikryté asi 30 minút. Pridáme na plátky nakrájané huby, opäť prikryjeme a udusíme domäkka. Potom mäso odkryjeme a zapečieme. Upečené mäso vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou a povaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Mäso vykostíme, nakrájame na tenké plátky a prehrejeme v pripravenej omáčke. Podľa chuti môžme okysliť a osladiť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus