Jahodovo-jogurtová torta

  autor   4262x

Suroviny:

1 balíček detských piškót
ovocná šťava alebo likér
Krém: 2 lyžice želatíny
1 dl mlieka
3 kelímky bieleho jogurtu
3-4 lyžice práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
250 g jahôd
Rôsol: 1 l ovocnej šťavy
1 l vody
1 balíček pudingového prášku s jahodovou príchuťou
Na ozdobenie: šľahačka
jahody

Postup:

Dno aj steny tortovej formy vyložíme piškótami, ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo likérom. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. Biely jogurt, cukor, rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému. Na piškóty rozotrieme polovicu krému, pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom. Z ovocnej šťavy, vody a pudingového prášku uvaríme rôsol. Jahody ozdobne rozložíme na povrch krému a zalejeme ich rôsolom. Tortu necháme stuhnúť a odležať v chladničke.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus