Jahodový krém

  autor   3937x

Suroviny:

Ovocné pyré: 500 g zaváraných jahôd
1 lyžica pomarančového likéru (alebo kompótovej šťavy)
šťava z 1 citróna. Krém: 250 ml smotany na šľahanie
6 plátkov žlatíny (žlatína v prášku)
200 g tvarohu
90 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru.

Postup:

Jahody zlejeme a necháme odkvapkať. Premiešame s likérom a citrónovou šťavou. Pomixujeme alebo pretrieme cez sitko. Želatínu necháme napučať v chladnej vode, práškovú pripravíme podľa návodu. Smotanu vyšľaháme a dáme na chladné miesto. Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a jahodovým pyré na krém. Vyžmýkanú žlatínu rozpustíme v štvrtine krému, ktorý sme zohriali nad parou. Pridáme zvyšný krém. Ak používame práškovú žlatínu, vlažnú ju primiešame do krému. Potom po častiach pridáme chladnú šľahačku. Krém vylejeme do misy, zarovnáme povrch a na 2 hodiny dáme do mrazničky. Zo stuhnutého krému polievkovou lyžicou vykrajujeme slzičky, naaranžujeme ich na dezertný tanier a ozdobíme šľahačkou, nastrúhanou čokoládou alebo ovocím.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus