Jahodový losos

  autor   4062x

Suroviny:

očistený naporcovaný losos
10 dkg jahôd
10 dkg banánov
10 dkg mandariniek
čerstvý špenát
sladká smotana
kyslá smotana
sladká sójová omáčka
maslo
štipka drvenej rasce
solčanka
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ (namiesto solčanky)

Postup:

Lososa natrieme solčankou, pokvapkáme sójovou omáčkou a dáme na panvicu, na ktorej sme si predtým rozpustili maslo. Jemne pridávame jahody, mandarínky banány. Posypeme muškátovým orechom, solčankou, prikryjeme a necháme podusiť. Odkryjeme, pridáme špenátové listy a necháme podusiť Opäť odkryjeme, podlejem sójovou omáčkou a na záver posypeme drvenou rascou. Vyberieme z panvice lososa a ovocie, výpek so špenátom prikryjeme a necháme podusiť. Pridáme kyslú a sladkú smotanu, rozmixujeme a takto vzniknutou penou polejeme lososa. Podávame so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus