Jahodový smotanový koláč

  autor   6605x

Suroviny:

4 vajcia
100 g hladkej (alebo polohrubej múky)
100 g práškového cukru
kôra z polovice citróna
šťava z 1 citróna. Plnka: 250 ml šľahačky
500 g čerstvých jahôd
25 g práškového cukru.

Postup:

Vajcia, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Za stáleho šľahania postupne primiešame múku a citrónovú šťavu. Z takto vypracovaného cesta si pripravíme tri tenšie tortové korpusy, ktoré upečieme v mierne vyhriatej rúre (asi pol hodiny). Po vychladnutí na prvý korpus rozotrieme ušľahanú osladenú šľahačku, povtláčame do nej odstopkované jahody (veľké jahody prekrojíme), zakryjeme druhým korpusom a znova natrieme šľahačkou, ktorú doplníme jahodami. Nakoniec priložíme posledný korpus a povrch ozdobíme šľahačkou a celými jahodami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus