Jahody so zeleným korením

  autor   2827x

Suroviny:

4 lyžice masla
600 g čerstvých jahôd
200 ml bieleho vína
60 ml Amaretto di Saronno
4 lyžice cukru
2 lyžice celého zeleného korenia. Ďalej: 250 ml šľahačkovej smotany
4 porcie vanilkovej zmrzliny pripravenej doma
1 balíček vanilkového cukru
2 lyžice pistácií.

Postup:

Jahody preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Veľké plody rozpolíme. Maslo rozpálime na panvici a skaramelizujeme v ňom cukor. Prilejeme biele víno a cukor necháme roztopiť. Pridáme zrnká zeleného korenia a krátko povaríme. Do omáčky zamiešame jahody. Aromatizujeme Amarettom. Pripravíme porcie vanilkovej zmrzliny, navrch poukladáme jahody. Ozdobíme šľahačkou osladenou vanilkovým cukrom. Posypeme pistáciami a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus