Jarná citrónová torta

  autor   4130x

Suroviny:

6 vajec
2 žĺtky
230 g hladkej múky
pol balíčku prášku do pečiva
100 ml oleja
nastrúhaná kôra z 2 chemicky neošetrených citrónov
200 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor. Citrónový krém: 6 žĺtkov
500 g masla
kôrka a šťava z 2 citrónov
300 g práškového cukru.

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky, cukor, vanilkový cukor vymiešame do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do žĺtkov. Primiešame ostatné suroviny (múku, prášok do pečiva, olej). Všetko spolu jemne premiešame a vylejeme do vymastenej pomúčenej tortovej formy. Pečieme pri miernej teplote. Suroviny na citrónový krém uvaríme dohusta nad parou. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo a vymiešame. Korpus rozkrojíme na 3 časti, naplníme krémom a necháme stuhnúť v chladničke. Polejeme cukrovou (alebo fondánovou) polevou. Citrónová poleva 200 g práškového cukru vymiešame s trochou vody dohusta. Vylejeme na tortu. Ozdobíme krémom, ktorý sme si nechali z plnky, cukrovými kvetmi či inými jarnými motívmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus