Jarná polievka

  autor   5361x

Suroviny:

mladé karfioly
200 g vylúpaného zeleného hrášku
2 mrkvy
1 petržlen
1 mladý kaleráb
1 cibuľa
olej
1300 ml mäsového vývaru (instant)
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Jarnú polievku pripravíme z mladej a čerstvej zeleniny, aby mala charakteristickú chuť a vôňu. Karfioly rozoberieme na ružičky, mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a nakrájame. Zeleninu dôkladne umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, odstavíme, primiešame mletú červenú papriku a vrátime nad plameň. Pridáme rozobratý karfiol, vylúpaný hrášok, nakrájanú mrkvu, kaleráb a petržlen. Prikryjeme a dusíme asi 15 minút. Zalejeme jemným mäsovým vývarom (vodou), dosolíme a varíme domäkka. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus