Jarná polievočka

  autor   2777x

Suroviny:

2 L vody
350 g ľubovoľnej zeleniny ( v zime mrazenej) 2 ČL vegety
1 kocka slepačieho bujónu
soľ
petržlenová vňať Halušky : 1 vajce
3 PL detskej krupice
štipka prášku do pečiva
1 PL tuku alebo oleja

Postup:

Očistenú a umytú zeleninu dáme variť do vody. Prichutíme soľou, bujónom a uvaríme do mäkka. V miske vymiešame vajce s krupicou, pridáme tuk, prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť. Malou lyžičkou robíme halušky, ktoré vkladáme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme, kým halušky nevyplávajú na povrch. Na koniec pridáme petržlenovú vňať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus