Jazyková nátierka

  autor   1733x

Suroviny:

250 g vareného údeného jazyka
100 g syrokrému
50 g rastlinného nátierkového masla
4 lyžice hustej lahôdkovej smotany
1 nastrúhaná cibuľa
1 čajová lyžička horčice
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Do nádoby, v ktorej pripravíme nátierku, dáme na mäsovom mlynčeku pomletý údený jazyk, maslo, rozotretý syrokrém, hustú smotanu, cibuľu, horčicu a soľ podľa potreby. Všetko dobre premiešame na vláčnu nátierku, aby sa dala dobre natierať. Natierame na chlieb alebo pečivo, či sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus