Jazyky s olivami

  autor   2293x

Suroviny:

2 až 3 teľacie (alebo bravčové) jazyky
50 g masla
1 až 2 mrkvy
polovička zeleru
10 zelených (alebo čiernych olív)
1 cibuľa
50 ml oleja
500 ml hovädzieho vývaru
na hrot noža fenikla a bazalky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Jazyky umyjeme a uvaríme v osolenej vode (asi hodinu). Potom ich niekoľkokrát prepláchneme studenou vodou a olúpeme. Na pekáči rozpálime olej, roztopíme maslo, pridáme očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na plátky, cibuľu nakrájanú nadrobno, fenikel, bazalku a podusíme za stáleho miešania niekoľko minút. Potom pridáme olúpané jazyky nakrájané na plátky, osolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Mäkké jazyky vyberieme a dáme na teplé miesto. Šťavu vydusíme na tuk, podlejeme vývarom, opäť povaríme, precedíme, pridáme vykôstkované a nakrájané olivy, chvíľu povaríme a nalejeme na plátky jazykov na zohriatej mise.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus