Jedlo z jedného hrnca

  autor   3974x

Postup:

Rozličné druhy mäsa (predné hovädzie mäso, najlepšie rebro, teľacie plece, bravčové nožičky, uši a chvost, baranie plece a hruď) dáme do veľkého hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko ponorené, osolíme a pomaly varíme. Počas varenia zberáme penu utvorenú na povrchu. keď sa pena už prestane tvoriť, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu (zeler, mrkvu, pór), nasekanú cibuľu a nakrájaný kel, okoreníme mletým čiernym korením a prikryté varíme asi 3 hodiny. Mäkké mäso vyberieme na zohriatu misu, vykostíme a podávame spolu s uvarenou zeleninou a so zemiakmi ako hlavné jedlo. Vývar podávame ako polievku s ľubovoľnou závarkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus