 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             4302x
4302x
            
                Rozličné druhy mäsa (predné hovädzie mäso
 najlepšie rebro
 teľacie plece
 bravčové nožičky
 uši a chvost
 baranie plece a hruď) dáme do veľkého hrnca a zalejeme vodou tak
 aby bolo všetko ponorené
 osolíme a pomaly varíme. Počas varenia zberáme penu utvorenú na povrchu. keď sa pena už prestane tvoriť
 pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu (zeler
 mrkvu
 pór)
 nasekanú cibuľu a nakrájaný kel
 okoreníme mletým čiernym korením a prikryté varíme asi 3 hodiny.  Mäkké mäso vyberieme na zohriatu misu
 vykostíme a podávame spolu s uvarenou zeleninou a so zemiakmi ako hlavné jedlo.  Vývar podávame ako polievku s ľubovoľnou závarkou. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.