Jelenie ragú

  autor   3978x

Suroviny:

200 g jeleních kostí
200 g predného jelenieho mäsa
30 g masti
30 g hladkej múky
100 g šampiňónov
300 ml mlieka
100 g zeleného hrášku
1500 ml vody
muškátový kvet
soľ.

Postup:

Kosti rozsekneme, umyjeme a spolu s mäsom vložíme do studenej vody. Uvedieme do varu a pomaly varíme asi 2 hodiny. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme trochou vývaru a ochutíme nastrúhaným muškátovým kvetom. Rozmiešame a povaríme. Primiešame očistené a na plátky nakrájané šampiňóny, vylúpaný zelený hrášok a uvarené, nakrájané mäso. Zalejeme precedeným jelením vývarom a varíme domäkka. Zjemníme mliekom a podľa chuti osolíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus