Jemné ragú

  autor   5004x

Suroviny:

2 lyžice múky
25 g tuku
1/2 šálky mäsového vývaru
1/2 pohára bieleho vína
150-200 g kuracích pŕs
100-150 g uvarených kuracích žalúdkov alebo pečene
3-4 lyžice postrúhaného syra
korenie
soľ
1/2 citróna

Postup:

Trochu múky opražíme na rozohriatom tuku do zlata, podlejeme horúcim mäsovým vývarom, prilejeme víno, pridáme nadrobno pokrájané uvarené mäso, jednu a pol lyžice postrúhaného syra, okoreníme a necháme prejsť varom. Zmesou naplníme ohňovzdorné formičky, posypeme postrúhaným syrom a navrch dáme kúsky tuku. V horúcej rúre zapekáme asi 20-30 minút do zlata. Hotové ozdobíme kolieskami citróna a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus