Jemný mokka krém

  autor   2871x

Suroviny:

500 ml smotany na šľahanie
2 lyžice instantnej kávy
3 lyžice cukru
4 žĺtky
1 bielok.

Postup:

Instantnú kávu, 2 lyžice cukru, žĺtky a 2 lyžice smotany vyšľaháme do peny. Penu dáme do formy a varíme 3 minúty pri výkone 360 W. Každých 30 sekúnd pomiešame. Po vybratí z mikrovlnej rúry krém miešame, kým nevychladne. Zvyšnú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a tri štvrtiny zamiešame do krému. Bielok vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh a tiež zapracujeme do krému. Krémom naplníme ozdobné poháre a ozdobíme zvyšnou šľahačkou. Tip: Kávu môžme nahradiť kakaovým práškom. Ak je kakao sladené, množstvo cukru na prípravu krému zredukujeme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus