Jemný teľací guláš

  autor   3448x

Suroviny:

1200 g teľacieho mäsa z pleca
250 ml kyslej smotany
500 g cibule
150 ml oleja
30 g mletej červenej papriky
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
1000 ml mäsového vývaru (instant)
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Opražíme na oleji, znížime teplotu, primiešame červenú papriku a pretlak. Zalejeme vývarom a varíme. Strúčiky cesnaku očistíme. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak a premiešame. Prikryjeme pokrievkou, necháme malý otvor na unikanie pary a pomaly dusíme na minime asi 40 minút. Mäso malým sitkom vyberieme z hrnca a odložíme na teplé miesto. Kyslú smotanu zatrepeme 2 lyžicami múky, vmiešame do omáčky a za stáleho miešania varíme asi 4 minúty. Pridáme mäso a varíme na minime ešte 5 minút. Podávame s kysnutou knedľou, prípadne varenými cestovinami a hlávkovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus