Juhočeské hubové rezne

  autor   1856x

Suroviny:

600 g čerstvých húb
2 vajcia
2 žmle
1 lyžica sardelovej masti
3 lyžice mlieka
20 g masti
40 g masti
1 cibuľa
tuk na vyprážanie
strúhanka
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Čerstvé hríbovité huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a primiešame huby. Osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť. Žemle nakrájame, sparíme horúcim mliekom a pretrieme cez sitko. Roztopené maslo premiešame so sardelovou pastou, rozšľahanými vajciami a korením. Vzniknutú zmes primiešame k hubám, pridáme petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z pripravenej zmesi sformujeme rezne, obalíme ich preosiatou strúhankou a v rozpálenom oleji ich z oboch strán vypražíme dozlata. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus