Kačacie prsia grilované

  autor   5582x

Suroviny:

kačacie prsia
soľ
olej

Postup:

kačacie prsia trochu narežeme (kožu) na viacerých miestach, posolíme a na rozohriatom oleji opekáme. Potom odložíme na teplé miesto. Podávame so zemiakovými guľkami.

Zemiakové guľky: pretlačíme uvarené očistené zemiaky, pridáme hladkú múku, vajce, polohrubú múku, trochu soli. Urobíme cesto a robíme gule, ktoré plníme orestovanou kuracou pečienkou. Hotové vo vriacej vode varíme 20-25 min.

Omáčka: na trochu oleja dáme červenú cibuľu, med, korenie, soľ, zalejeme červeným vínom a trochou brandy.

Barbecue: med, kečup, soľ – rozmiešame, pridáme čili omáčku, sójovú omáčku, čierne mleté korenie.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus