Kačica so ďumbierom a ananásom

  autor   2611x

Suroviny:

1 kačica (asi 2000 g)
220 g zaváraných ananasových kúskov v sirupe
1 lyžica vínneho octu
1 čajová lyžička bieleho octu
50 g sójových výhonkov
2 mrkvy (očistené
nakrájané na kolieska a sparené vriacou vodou 2 minúty)
3 nasekané jarné cibuľky
3 lyžice oleja
1 lyžica kukuričného škrobu (zmiešaného s 2 lyžicami vody)
1 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a rozdrveného)
10 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
2 čajové lyžičky prírodného cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rozdrvený ďumbier zmiešame s polovicou sójovej omáčky a so soľou a čiernym korením podľa chuti. Kačicu umyjeme a osušíme. Jej povrch potrieme soľou a napichneme ju na ihlu na opekanie umiestenou nad pekáčom. Pečieme asi 30 minút. Kačicu natierame zmesou ďumbieru a sójovej omáčky a často ju polievame šťavou z pekáča. Pečieme asi 2 hodiny a občas ju obrátime, aby sa sfarbila rovnomerne na všetkých stranách do zlatohneda. Kačicu vyberieme a nakrájame na malé plátky. Vo woku rozpálime olej a za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty plátky ďumbieru, sójové výhonky, cibuľu a mrkvu. Pridáme plátky kačacieho mäsa a zohrievame ich asi 1 minútu. Pridáme prírodný cukor, ocot a kúsky ananásu v sirupe. Všetko uvedieme do varu a asi 3 minúty povaríme. Pridáme kukuričný škrob a varíme, až omáčka zhustne. Podávame s rezancami alebo s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus