Kačka so šunkou

  autor   2599x

Suroviny:

1 kačica
300 g šunky
soľ
olej
mleté čierne korenie
1 lyžica hladkej múky
2 dl dobrého vína
200 g zeleného hrášku

Postup:

Na pekáč dáme 3 lyžice oleja a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme po obidvoch stranách, podlejeme vodou alebo vývarom, trochu okoreníme, podlejeme vínom a pečieme. Upečenú pokrájame a ukladáme na teplú misu. Masť zlejeme a zostatok šťavy zahustíme múkou, podusíme a polejeme ňou kačicu. Obložíme zeleným hráškom a šunkou. Podávame so zemiakovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus