Kajmak - srbská smotana

  autor   2166x

Suroviny:

Mlieko (podľa potreby)
soľ.

Postup:

Kajmak pripravujeme v drevenej nádobe, ktorú vymastíme maslom alebo starým kajmakom. Mlieko prevaríme a nalejeme do viacerých polievkových tanierov (čím širší je tanier, tým viac smotany sa usadí na povrchu). Keď vychladne, začneme z neho zberať smotanu, ktorú dávame do drevenej nádoby. Každú vrstvu osolíme. Keď je nádoba plná, prikryjeme ju obrúskom a drevenou pokrievkou a odložíme na chladné miesto. Najchutnejší kajmak sa pripravuje z ovčieho mlieka. Podáva sa ako predjedlo ku kukuričnej kaši a k lievancom, alebo ako príloha k rôznym mäsitým a zeleninovým jedlám.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus