Kaleráb so syrom

  autor   3257x

Suroviny:

400 g kalerábu
40 g nastrúhaného parmezánu
1 lyžica olivového oleja alebo masla
150 ml mäsového (alebo zeleninového vývaru)
1 cibuľa
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plochú nádobu vytrieme olivovým olejom alebo maslom. Kaleráb olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame na plátky 1 až 2 mm hrubé. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Kaleráb navrstvíme do nádoby. Každú vrstvu posypeme soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom, nasekanou cibuľou a časťou parmezánu. Navrch dáme vrstvu kalerábu a zalejeme vývarom. Posypeme zvyšným parmezánom. Prikryjeme a dusíme 10 minút pri výkone 600 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus