Kalerábovo - hráškový nákyp

  autor   2557x

Suroviny:

150 g mrazeného (alebo konzervovaného) hrášku
2 kaleráby (asi 600 g)
30 g masla
3 vajcia
100 g tvrdého syra
150 g kyslej smotany
200 g smotany na šľahanie
250 g zemiakov
1 cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Zlejeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Mrkvu a kaleráb očistíme. Mrkvu prerežme napoly, kaleráb nakrájame na plátky. Oddelene (asi 1 minútu) varíme vo vriacej a osolenej vode. Potom prepláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme, nakrájame a opražíme v horúcom masle dozlata. Primiešame mrkvu, kaleráb a zakryjeme. Dusíme asi 10 minút. Po 2 minútach primiešame hrášok. Ochutíme soľou a korením. Zemiaky a zeleninu rozložíme do vymastenej nákypovej formy zo skla. Syr nastrúhame. Kyslú smotanu premiešame so sladkou smotanou a s 3 vajciami. Omáčkou zalejeme zeleninu a posypeme syrom. Zapekáme pri teplote 190 stupňov asi 40 až 45 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus