4 rezy kambaly po 250 g
100 g surovej šunky
150 g nastrúhaného syra
150 ml smotany
50 g masla (alebo tuku)
150 ml bieleho vína
2 zväzky jarnej cibuľky
šťava z 2 citrónov
1 čajová lyžička tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Rezy kambaly opláchnene pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Maslo rozpálime v hrnci
pridáme jarnú cibuľku nakrájanú na tenké plátky a krátko opražíme. Posypeme tymianom
zalejeme bielym vínom a smotanou
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Navrch položíme rezy kambaly a pečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 15 minút. Krátko pred dokončením pridáme šunku nakrájanú na rezance
posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.