Kaparová omáčka

  autor   2736x

Suroviny:

100 ml sladkého mlieka
1 lyžica kapár
50 g masla
100 ml silného slepačieho vývaru
ocot
50 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mlieko postavíme na oheň a keď začne vrieť, prilejeme slepačí vývar. Na panvici roztopíme maslo, prisypeme hladkú múku a dobre premiešame. Potom prilejeme vývar s mliekom a za stáleho miešania povaríme asi 3 minúty. Nakoniec omáčku podľa chuti osolíme, okoreníme a prípadne aj okyslíme. Tesne pred podávaním primiešame nasekané kapary.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus