4 porcie kapra
1 lyžica masti na vymastenie misy
1 citrón
1000 g zemiakov
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
mletá červená paprika
rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté zemiaky uvaríme v šupke
olúpeme a nakrájame na kolieska
ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Kolieska zemiakov pri ukladaní postupne solíme a posýpame mletou červenou paprikou
mletým korením a rascou. Porcie kapra osolíme
okoreníme
potrieme rozotretým cesnakom a opečieme v rozpálenom oleji
v ktorom sme spenili očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu. Potom uložíme takto pripravené porcie na zemiaky
pokvapkáme citrónovou šťavou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.