Kapor na ilokský spôsob

  autor   3152x

Suroviny:

1 kapor (asi 1200 g)
100 ml bieleho vína
300 g zelenej papriky
300 g paradajok
100 g cibule
250 ml oleja
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kapra očistíme, sparíme a osušíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, papriku nakrájanú na pásiky, olúpané a nakrájané paradajky, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zeleninu udusíme domäkka. Zároveň šťavu vydusíme tak, aby vznikla hustá omáčka. Pripraveného kapra naplníme zeleninovou zmesou a otvor uzavrieme špáradlom. Plneného kapra dáme do vymastenej ohňovzdornej nádoby a polejeme zeleninovou omáčkou. Pri miernej teplote ho upečieme domäkka, pričom ho podľa potreby podlievame vínom alebo teplou vodou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus