Kapor na rylský spôsob

  autor   3182x

Suroviny:

1 menší kapor
3 vajcia
50 g sterilizovaných šampiňónov
3 mrkvy
50 g sterilizovaných kapií
2 lyžice kyslejšieho bieleho vína
hladká múka
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vyčisteného kapra nakrájame na porcie, osolíme a okoreníme mletým korením. Do rozšľahaných vajec zamiešame sterilizované šampiňóny a sterilizované kapie nakrájané na tenké rezance. Rozriedime vínom, osolíme a pridáme toľko múky, aby vzniklo stredne husté cestíčko. Pripravené porcie kapra obalíme cestíčkom a ihneď vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Vypražné porcie posypeme nastrúhanou mrkvou a podľa chuti môžme pokvapkať citrónovou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus