Kapor na taliansky spôsob

  autor   2885x

Suroviny:

1 kapor
4 lyžice oleja
100 g ementálu
100 ml mlieka
100 ml bieleho vína
1 lyžica paradajkového pretlaku
hydinový vývar
1 lyžica hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vyčisteného kapra nakrájame, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opražíme v rozpálenom oleji. Podlejeme vínom a krátko podusíme. Potom ho pokvapkáme paradajkovým pretlakom, podlejeme hydinovým vývarom a udusíme domäkka. Podlejeme mliekom, ktoré sme rozmiešali s nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus