Kapor na víne so syrom

  autor   1966x

Suroviny:

800 g kapra
soľ
mleté čierne korenie
60 g masla
20 g strúhanky
80 g tvrdého syra
2 dl bieleho vína
2 dl kyslej smotany

Postup:

Očisteného, vypitvaného kapra, z kože stiahnutého, vykosteného, umytého a osušeného osolíme, okoreníme a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Kapra posypeme strúhankou a postrúhaným syrom, obložíme kúskymi masla a v stredne vyhriatej rúre pečieme. Zapečeného kapra zalejeme vínom a upečieme. Nakoniec upečeného kapra polejeme rozmiešanou kyslou smotanou a na niekoľko minút ešte vložíme do rúry. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus