Kapor na zelenine

  autor   3310x

Suroviny:

1 kapor
250 g miešanej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler
zelený hrášok
karfiol
paradajky)
4 cibule
2 strúčiky cesnaku
40 g masti
citrónová šťava
olej
bazalka
zelená petržlenová vňať
rasca
mletá červená paprika
1 lyžica polievkového korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a 2 nakrájanými cesnakmi. Osolíme, okoreníme. Dovnútra kapra dáme bazalku a polievkové korenie. Otvor vyplníme petržlenovou vňaťou. Kapra posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú červenú papriku. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme predvarenú očistenú a nakrájanú zeleninu a udusíme do polomäkka. Udusenú zeleninu rozvrstvíme do pekáča, navrch položíme upraveného kapra a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus