Kapor po grécky

  autor   3580x

Suroviny:

1500 g očisteného kapra
30 g soli
250 g cibule
100 g oleja
voda
30 g cesnaku
200 g zeleniny (mrkvy
petržlen
zeler)
150 g múčneho masla
200 g bieleho vína
300 g kečupu
100 g kapie
100 g citrónu

Postup:

Cibuľu pokrájame na jemné kolieska, mierne opečieme na oleji, pridáme posolené porcie kapra, opečieme, postriekame vodou, upečieme - dodusíme takmer do mäkka a vyberieme. Do ostávajúcej šťavy pridáme jemne nastrúhaný cesnak, na slížiky pokrájanú koreňovú zeleninu, opäť postriekame vodou a podusíme. Do hotovej zmesi pridáme na slížiky nakrájanú kapiu a citrónovú šťavu. Upečeného kapra v šťave krátko podusíme. Pri podávaní kapra prelejeme pripravenou šťavou. Ako prílohu podávame zemiaky na ľubovoľný spôsob a citrón.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus