Kapor vo vínovej omáčke

  autor   2805x

Suroviny:

Marináda: 270 až 350 g filé z kapra (nakrájaného na plátky široké 5 cm)
1 bielok
1 čajová lyžička vínneho octu
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
fritovací olej
250 ml kuracieho vývaru
štvrť čajovej lyžičky soli. Koreniny a pochutiny: 1 huba Judášovo ucho (namočená a povarená asi 2 minúty a potom nakrájaná)
2 sušené čínske huby (namočené a nakrájané na plátky)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
1 lyžica vody
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
1 čajová lyžička cukru
štipka mletého čierneho korenia
štipka soli.

Postup:

Zmiešame marinovacie prísady. Rybu marinujeme asi 10 minút. Vo woku rozpálime väčšie množstvo oleja a kúsky ryby v ňom fritujeme, vždy niekoľko naraz, až je mäso biele. Rybu vyberieme a necháme odkvapkať. Olej uschováme na ďalšie použitie. Wok vytrieme dosucha, nalejeme doň kurací vývar a uvedieme do varu. Varíme pomaly na miernom ohni a vmiešame koreniace prísady. Niekoľko sekúnd necháme povariť a potom pridáme kukuričný škrob rozmiešaný s vodou. Vložíme rybu a varíme na miernom plameni, až omáčka zhustne. Pridáme huby a varíme asi 1 minútu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus