Kapún na zelenine

  autor   2598x

Suroviny:

1 kapún (alebo väčšie kurča)
500 g paradajok (alebo paradajkového pretlaku)
120 ml vína
400 g mrkvy
400 g zeleru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
200 ml hydinového vývaru
sušený tymian
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kapúna umyjeme, očistíme, osušíme a rozdelíme na 8 častí. Okoreníme. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hrubšie rezance. Paradajky umyjeme, prerežme na polovice a zbavíme ich jadrovníka. Dužinu nakrájame. Cesnak a cibuľu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky. V pekáči zohrejeme olej. Kúsky kapúna osolíme a postupne z každej strany opečieme. Vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto. Mrkvu, cibuľu a zeler dáme do pekáča a dusíme asi 7 minút. Podlejeme trochou hydinového vývaru. Pridáme paradajky, cesnak a krátko spolu podusíme. Prilejeme víno, zvyšok vývaru a necháme prevrieť. Osolíme a okoreníme. K zelenine pridáme štipku sušeného tymianu. Na veľký pekáč dáme zeleninu, na ktorú poukladáme kúsky kapúna. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 45 minút. Dochutíme podľa potreby. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus