Kapustnica s údeným mäsom

  autor   4953x

Suroviny:

250 g údeného bôčika (údenej krkovičky)
400 g kyslej kapusty
30 g masti
150 g zemiakov
30 g hladkej múky
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Úené mäso zalejeme vodou, uvaríme do polomäkka. Vyberieme a nakrájame na malé kocky a vložíme naspäť do vývaru. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu a uvedieme do varu. Z masti, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej červenej papriky pripravíme zápražku, ktorú zamiešame do polievky a dovaríme. Nakoniec polievku podľa chuti osolíme. Podávame s osobitne uvarenými zemiakmi. Ku kapustnici môžme podávať aj zvlášť uvarenú údenú klobásu. Podávame s čiernym alebo bielym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus