Kapustníky

  autor   5998x

Suroviny:

250 ml mlieka
50 g margarínu
20 g droždia
300 g hladkej múky
300 g hrubej múky
50 g kryštálového cukru
trocha soli. Plnka: 600 g hlávkovej kapusty
5 g bravčovej masti
30 g cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Do vlažného mlieka pridáme cukor, soľ a droždie. Necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme margarín, vykysnuté droždie a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na 3 cm hrubý plát. Z neho povykrajujeme kolieska o priemere 5 cm. Hlávkovú kapustu jemne nastrúhame, osolíme a necháme chvíľu postáť. Odstátu kapustu opražíme na masti, pridáme korenie, cukor a dusíme domäkka. Vychladnutou kapustou plníme vykrojené kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus