Kapustová polievka

  autor   17638x

Suroviny:

300 g bielej hlávkovej kapusty
200 ml kyslej smotany
200 g zemiakov
30 g masti
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 veľká cibuľa
20 g hladkej múky
rasca
soľ.

Postup:

Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance nakrájanú kapustu, rascu a soľ. Všetko opražíme, zaprášime múkou, opäť opražíme, zalejeme vodou, pridáme očistené a nakrájané zemiaky a uvaríme domäkka. Dochutíme paradajkovým pretlakom a kyslou smotanou. Podľa chuti môžme do polievky pridať očistené, na plátky nakrájané párky, alebo nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus