Kapustová roláda s mletým mäsom

  autor   2589x

Suroviny:

50 g masla
30 g margarínu
3 lyžice maizeny
1 hlavička bielej kapusty - asi 1200 g
1 jablko
1 cibuľa
750 ml mäsového vývaru
mletá rasca
soľ. Plnka: 400 g mletého mäsa
1 vajce
1 cibuľa
1 žmľa
1 viazanička sušenej petržlenovej vňate
sušený tymian
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z kapusty odstránime vrchné zvädnuté listy a vyrežme hlúbik. Oddelíme 4 veľké listy a hlúbikovú žilu naplocho zrežme. Listy varíme 2 až 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Zvyšnú kapustu nakrájame na rezance. Žemľu namočíme na 10 minút do chladnej vody sa necháme zmäknúť. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mleté mäso zmiešame s cibuľou, vajcom, korením a soľou. Pridáme vyžmýkanú žmľu. Premiešame a podľa potreby dochutíme. Plnkou naplníme kapustné listy a zrolujeme. Opečieme na oleji, podlejeme 500 ml mäsového vývaru, pridáme rascu a prikryté dusíme asi 50 minút. Zatiaľ očistíme a nakrájame cibuľu. Jablko olúpeme, vyrežme jadrovník a nakrájame ho na kocky. Zohrejeme maslo, pridáme cibuľu a opražíme. Pridáme nakrájanú kapustu, udusíme, dochutíme a podlejeme zvyšným mäsovým vývarom. Dusíme asi 10 minút, potom pridáme jablko a dusíme ďalších 10 minút. Kapustové rolády vyberieme, omáčku necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche chladnej vody. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus