Karamelový puding

  autor   3632x

Suroviny:

375 ml smotany
1 vajce
2 žĺtky
1 lyžica rumu
4 lyžice cukru
1 vanilkový struk
1 čajová lyžička škorice
4 lyžice vody
štipka soli.

Postup:

Do 4 nákypových formičiek s priemerom 7 cm dáme po 1 lyžici cukru a 1 čajovej lyžičke vody. Karamelizujeme 3 minúty 30 sekúnd pri výkone 600 W. Keby sa nám zdalo, ž cukor nehnedne rovnomerne, formičky otočíme. Žĺtky, vajce, soľ, a cukor vymiešame do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežme a dreň vyškrabeme. Spolu s 250 ml smotany a rumom zamiešame do vaječnej zmesi. Zmes rozdelíme na skaramelizovaný cukor do formičiek a každú prikryjeme priesvitnou potravinovou fóliou. Puding varíme 7 minút pri výkone 180 W, potom ho na niekoľko hodín dáme do chladničky. Zvyšnú smotanu vyšľaháme. Puding pri hornom okraji nožom oddelíme od nádoby, vyklopíme na dezertné tanieriky a ozdobíme šľahačkou. Tip: K pudingu môžme zvlášť podávať karamelovú polevu; 80 g cukru a 2 lyžice vody dáme do nádoby a karamelizujeme 4 minúty pri výkone 600 W. Pridáme 4 lyžice vody a 20 g masla a varíme 2 minúty pri výkone 500 W, kým sa karamel nerozpustí.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus