Karbonátky z kapra

  autor   2965x

Suroviny:

500 g kapra
(alebo šťuky či zubáča)
1 vajce
200 ml mlieka
300 ml paradajkovej omáčky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100 g strúhanky
hladká múka
masť
soľ.

Postup:

Očistené a vykostené rybie mäso pomelieme a premiešame so strúhankou, vajcom a mliekom. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ju k rybe, premiešame a sformujeme karbonátky, ktoré obalíme múkou, naukladáme na vymastený pekáč a upečieme v mierne vyhriatej rúre z oboch strán dozlata. Upečené karbonátky preložíme do hrnca, zalejeme paradajkovou omáčkou, primiešame cesnak rozotretý so soľou a ešte podusíme asi 15 minút. Paradajková omáčka: Mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na svetlej zápražke pripravenej z 1 lyžice masla a hladkej múky. Pridáme 3 lyžice paradajkového pretlaku, prilejeme rybací vývar, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Potom odstavíme, pridáme lyžicu masla, premiešame a precedíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus