Karfiol s údeným mäsom

  autor   2561x

Suroviny:

50 g údeného mäsa
1 lyžica masla
3 lyžice sladkej smotany
300 g karfiolových ružičiek
4 lyžice vody
2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Úené mäso nakrájame na kocky. Spolu s maslom vložíme do misky a opekáme 1 minútu pri výkone 600 W. Ružičky karfiolu umyjeme, pridáme k mäsu a zalejeme vodou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Karfiol dusíme prikrytý 14 minút pri výkone 500 W. Pridáme smotanu a petržlenovú vňať a všetko dusíme ešte 2 minútu pri výkone 600 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus